a

OftalmoConsult Iasi este o clinica care ofera servicii oftalmologice la standarde inalte de calitate prin investigatii si tratamente moderne. Obiectivul urmarit de echipa de medici este de a asigura un diagnostic corect si tratarea afecţiunilor depistate cu ajutorul unor tehnologii la standard europen.

OftalmoConsult - Bucuria revederii!
+ 40 760 712 468, + 40 728 728 729

consultatii@oftalmoconsult.ro
Aleea Domenii 13, Iasi, RO

Luni - Vineri 15:30 - 19:00

Sambata-Duminica INCHIS

+ 40 760 712 468

+40 728 728 729

Aleea Domenii 13

700281, Iasi, RO

Social media

Ce este PRESBYOND?

Ce este PRESBYOND?

Presbyond este un termen care se referă la un anumit tip de procedură chirurgicală pentru corectarea presbiopiei, care este o afecțiune a ochilor ce apare pe măsură ce îmbătrânim și afectează vederea la apropiere. Presbyond este o procedură relativ nouă și inovatoare care combină două tehnologii chirurgicale: chirurgia LASIK și lentilele intraoculare multifocale.

Procedura Presbyond implică următoarele etape:

  1. Pregătirea ochilor: Înainte de intervenție, medicul oftalmolog va efectua o evaluare detaliată a ochilor pentru a determina gradul de presbiopie și pentru a asigura că pacientul este un candidat potrivit pentru procedură.
  2. Chirurgia LASIK: În prima etapă a procedurii, se folosește chirurgia LASIK (Laser-Assisted In Situ Keratomileusis) pentru a crea o „zonă multifocală” pe cornee. Această zonă multifocală permite ochiului să focalizeze atât la distanță, cât și la apropiere.
  3. Implantarea de lentile intraoculare multifocale: După ce zona multifocală este creată pe cornee, medicul poate implantă o lentilă intraoculară multifocală în interiorul ochiului. Această lentilă ajută la corectarea vederii la distanță și la apropiere.

Scopul acestei operații este de a oferi pacientului o vedere clară la apropiere, la distanță și la intermediar, eliminând astfel nevoia de a purta ochelari sau lentile de contact pentru citit sau pentru alte activități la apropiere.

Recuperarea

Recuperarea poate varia de la un pacient la altul, dar, în general, este un proces relativ rapid.

Iată ce puteți să vă așteptați în timpul perioadei de recuperare:

  1. Disconfort sau senzație de nisip: Este posibil să simțiți un disconfort ușor sau o senzație de nisip în ochi în primele zile după procedură. Aceasta este normală și poate fi gestionată cu picături oftalmice prescrise de medicul dumneavoastră.
  2. Vedere încețoșată: După procedura Presbyond, vederea dumneavoastră poate fi încețoșată în primele zile sau săptămâni. Acest lucru este normal și se datorează faptului că ochii se vindecă. Cu timpul, vederea va deveni mai clară.
  3. Evitați frecarea ochilor: Este esențial să evitați să vă frecați ochii în timpul perioadei de recuperare pentru a preveni orice complicații sau dislocare a lentilei intraoculare.
  4. Urmați indicațiile medicului: Medicul dumneavoastră vă va oferi instrucțiuni specifice cu privire la utilizarea picăturilor oftalmice, programul de vizite la consultație și activitățile pe care ar trebui să le evitați pe parcursul recuperării. Este important să urmați cu strictețe aceste recomandări.
  5. Revenirea la activități normale: Majoritatea pacienților pot reveni la activitățile normale în câteva zile până la o săptămână după procedură. Cu toate acestea, evitați eforturile intense și activitățile care implică contactul direct cu ochii, cum ar fi înotul în piscină sau utilizarea machiajului ochilor, pentru o perioadă de timp recomandată de medic.
  6. Efectele de lungă durată: Rezultatele procedurii Presbyond pot continua să se îmbunătățească pe parcursul a câteva săptămâni sau chiar luni, în funcție de persoană. Odată ce ochii se vindecă complet, ar trebui să beneficiați de o vedere mai bună la distanță și la apropiere.

Este esențial să aveți o comunicare deschisă cu medicul dumneavoastră și să respectați toate instrucțiunile sale pe parcursul perioadei de recuperare. De asemenea, să reveniți la consultații de urmărire pentru a monitoriza evoluția recuperării și pentru a asigura că ochii dumneavoastră se vindecă în mod corespunzător.

btnimage