a

OftalmoConsult Iasi este o clinica care ofera servicii oftalmologice la standarde inalte de calitate prin investigatii si tratamente moderne. Obiectivul urmarit de echipa de medici este de a asigura un diagnostic corect si tratarea afecţiunilor depistate cu ajutorul unor tehnologii la standard europen.

OftalmoConsult - Bucuria revederii!
+ 40 760 712 468, + 40 728 728 729

consultatii@oftalmoconsult.ro
Aleea Domenii 13, Iasi, RO

Luni - Vineri 15:30 - 19:00

Sambata-Duminica INCHIS

+ 40 760 712 468

+40 728 728 729

Aleea Domenii 13

700281, Iasi, RO

Social media

Luna Conștientizării Cataractei

Luna Conștientizării Cataractei

Luna Conștientizării Cataractei: O Inițiativă Esențială pentru Sănătatea Ochilor. Luna iunie este desemnată de Academia Americană de Oftalmologie ca Luna Conștientizării Cataractei, o inițiativă menită să crească gradul de informare despre cataractă și opțiunile de tratament disponibile. În cadrul acestei inițiative, se subliniază importanța cunoașterii simptomelor cataractei și a tratamentelor moderne care pot ajuta la menținerea unei vederi clare și sănătoase.

Eforturile de Informare în România

Ne alăturăm acestei inițiative globale, recunoscând importanța creșterii nivelului de conștientizare despre cataractă și în România. Publicăm periodic postări și articole educative despre cataractă, având ca scop informarea și educarea publicului cu privire la importanța controalelor oftalmologice regulate și la soluțiile moderne disponibile pentru tratamentul cataractei. Prin aceste eforturi, dorim să subliniem cât de crucial este să fim proactivi în ceea ce privește sănătatea ochilor.

Ce Este Cataracta?

Cataracta este o afecțiune care apare, de obicei, după vârsta de 60 de ani, când cristalinul natural al ochiului începe să se opacifieze. Această opacifiere conduce la o scădere treptată a vederii, afectând calitatea vieții. Simptomele comune ale cataractei includ vedere încețoșată, dificultăți în a vedea noaptea, sensibilitate crescută la lumină și halouri în jurul luminilor.

Tratamentul Cataractei

Singura soluție eficientă pentru tratarea cataractei este intervenția chirurgicală. Nu există alte metode de tratament care să oprească sau să inverseze opacifierea cristalinului. Operația de cataractă este una dintre cele mai frecvente și sigure intervenții chirurgicale oftalmologice. Ea se realizează fără internare, sub anestezie locală, și durează doar câteva minute. În cadrul procedurii, cristalinul opacifiat este înlocuit cu unul artificial, restabilind astfel claritatea vederii.

Importanța Tratamentului la Timp

Este crucial ca operația de cataractă să fie efectuată la timp, înainte ca vederea să se deterioreze semnificativ. Amânarea tratamentului poate duce la pierderea treptată și ireversibilă a vederii. Prin urmare, este esențial ca persoanele de peste 60 de ani să facă controale oftalmologice regulate pentru a detecta orice semn de cataractă într-un stadiu incipient.

Concluzie

Luna Conștientizării Cataractei este o oportunitate importantă de a educa publicul despre cataractă și tratamentele disponibile. Ne alăturăm acestei inițiative pentru a promova sănătatea ochilor și pentru a sublinia importanța controalelor oftalmologice regulate. Prin informare și educație, putem preveni complicațiile severe și asigura o calitate optimă a vieții pentru cei afectați de cataractă.  Pe link puteți solicita o programare »

btnimage