a

OftalmoConsult Iasi este o clinica care ofera servicii oftalmologice la standarde inalte de calitate prin investigatii si tratamente moderne. Obiectivul urmarit de echipa de medici este de a asigura un diagnostic corect si tratarea afecţiunilor depistate cu ajutorul unor tehnologii la standard europen.

OftalmoConsult - Bucuria revederii!
+ 40 760 712 468, + 40 728 728 729

consultatii@oftalmoconsult.ro
Aleea Domenii 13, Iasi, RO

Luni - Vineri 15:30 - 19:00

Sambata-Duminica INCHIS

+ 40 760 712 468

+40 728 728 729

Aleea Domenii 13

700281, Iasi, RO

Social media

Ulciorul: de ce apare şi cum se tratează!

Ulciorul: de ce apare şi cum se tratează!

Prof. dr. Dănuţ Costin: „Ulciorul cum i se spune în termeni populari, reprezintă de fapt o infecţie stafilococică a glandelor sebacee ale pleoapei. Această afecţiune apare mai frecvent la persoane care suferă de conjunctivită cronică, la persoane care lucrează în medii cu praf (construcţii, ţesătorie). De asemenea, afecţiunea este favorizată şi de evoluţia cronică a blefaritelor (infecţii ale pleoapelor). În plus, o rezistenţă scăzută la această afecţiune au şi persoanele care suferă de diabet sau de anemie. Clinic se manifestă prin apariţia în grosimea pleoapei a unei umflături dureroase care poate ajunge până la 5-6 mm în dimensiune. În cursul evoluţiei se produce abcedarea (umflătura se crapă şi se scurge puroiul). Tratamentul recomandat este cu antibiotice, în special oxacilină. Cât priveşte tratamentul pe care mulţI îl ştiu de la mama – cel cu coada lingurii de lemn încălzită la flacără – nu este recomandat. Şi asta deoarece din această cauză se pot produce arsuri oculare. Am avut suficienţi pacienţi care încercând acest tratament au ajuns apoi la noi cu arsuri oculare. Cel mai bine este ca un astfel de bolnav să se adreseze medicului oftalmolog. Acesta poate recomanda şi o soluţie care se face din alcool iodat şi nitraţi de argint pentru a dezinfecta baza cilului (a genei). De asemenea, medicul oftalmolog poate drena şi chiureta locul unde a apărut infecţia. Astfel, există siguranţa că locul a fost bine curăţat şi dezinfectat şi nu vor mai apărea viitoare infecţii“.

Atenţie la ceaiul de muşeţel

Ochii înroşiti pot însemna şi existenţa unei concjunctivite. Iar oamenii au tendinţa de a se spăla pe ochi cu ceai de muşeţel, existând credinţa populară că acesta ajută în tratarea foartor multe afecţiuni. Medicii atenţioneaz însă că muşeţelul în loc să ajute, poate face mai mult rău, aşa cum se întâmplă de exemplu în cazul conjunctivitelor. Conjunctivitele sunt inflamaţii de natură alergică sau infecţioasă, caracterizate de înroşirea ochilor, secreţii ale acestora şi senzaţia de ochi lipiţi dimineaţa, la trezire. Aceste afecţiuni nu se tratează cu muşeţel sub formă de ceaiuri ori comprese, pentru că apar suprainfecţii şi se pot accentua simptomele obişnuite ale bolii: se înroşesc pleoapele, secreţiile devin mai abundente, apar umflături (edeme). Muşeţelul menţine mediul microbian şi dă alergii, de aici şi riscul unor infecţii severe. Medicii recomandă pacienţilor cu conjunctivite să îşi spele bine ochii cu apă şi săpun şi să folosească picături doar la indicaţia specialistului. În funcţie de natura conjunctivitei – virală sau bacteriană – se aplica alt tip de produse. Tratamentul poate dura între cinci şi sapte zile, în cazul conjuctivitelor bacteriene, sau trei săptămâni, dacă boala este de natură virală.Cauzele cele mai frecvente ale conjunctivitelor sunt igiena precară (mâinile murdare) şi frecventarea piscinelor neîngrijite, iar mediile în care se răspândesc cel mai repede sunt colectivităţile. (Ziarul de Iasi)

Pentru menținerea sănătății ochilor dumneavoastră, este esențial să programați și să efectuați examene oftalmologice regulate. Aceste examene vă pot ajuta să depistați orice probleme oculare în stadii incipiente…  Pe link puteți solicita o programare »

btnimage