Problemele de vedere pot fi simptome a mai multor suferinţe
„Numele meu este Tudor Popescu şi sunt din Focşani. Am un băiat de 17 ani şi jumătate, care de aproximativ două săptămâni mi-a relatat că se confruntă cu următoarea problemă: A observat că ochiul drept are o poziţie incorectă şi că are vedere dublă. Când am auzit acest lucru, lam întrebat de cât timp vede aşa şi mi-a răspuns că nu ştie exact să aprecieze o perioadă de timp. Fără să mai stau pe gânduri, am început investigaţiile şi cum am crezut că este normal, m-am prezentat la medicul oftalmolog. Acesta prin proceduri specifice de consult a constatat că băiatul ar suferi de o pareză şi posibil de o diplopie, recomandându-mi să fac un control neurologic. Prezentându-mă la medicul specialist neurolog, băiatul a fost examinat şi concluzia medicului a fost recomandarea unui RMN. După ce am făcut examenul RMN, concluziile au arătat că funcţiile creierului sunt în limite normale. Am revenit la medicul specialist neurolog care a recomandat timp de o săptămână tratament cu AFLAMIL. La sfârşitul acestui tratament trebuie să iau legătura din nou cu domnia sa şi să îmi precizeze dacă afecţiunea se ameliorează sau ţine de specialistul oftalmolog. Din cele studiate am înţeles că această afecţiune se află la graniţa dintre neurologie şi oftalmologie. Întrebarea mea către dumneavoastră este : Cât de gravă ar putea fi afecţiunea şi dacă la sfârşitul tratamentului cu AFLAMIL nu se observă îmbunătăţiri, poate interveni medicul oftalmolog şi dacă apar rezultate favorabile. Precizez faptul că atunci când acoperă unul dintre ochi vederea este normală şi se dublează doar în momentul când îi deschide pe amândoi. În speranţa că mă puteţi ajuta cu un sfat, vă mulţumesc anticipat şi vă doresc multă sănătate!“
Prof. Univ. Dr. Dănuţ Costin (FOTO): „Domnule Tudor Popescu, Ziarul de Iaşi mi-a transmis mesajul dumneavoastră. Am primit şi documentele medicale, cu toate investigaţiile făcute de fiul dvs, pe care vi le-am solicitat ulterior. Înţeleg, din corespondenţa cu dvs, că băiatul are şi alte probleme de sănătate. Medicina de astăzi abordează pacientul într-un context general, nu doar prin prisma exclusivă a organului afectat.
De aceea, de cele mai multe ori, medicii lucrează în echipe multidisciplinare, pacientul fiind privit ca un tot unitar. Ce vreau eu să vă spun este faptul că problemele de vedere reclamate de fiul dvs. pot fi de natură oftalmologică sau pot fi rezultatul afectării altor organe.
Tocmai de aceea, sunt rezervat în a trage o concluzie în ce priveşte diagnosticul, respectiv tratamentul, în problema de sănătate pe care aţi menţionat-o. În acest context, deoarece simptomele pe care le acuză fiul dvs se regăsesc în cadrul mai multor afecţiuni, sfatul meu este ca acesta să se interneze într-o clinică de oftalmologie, unde medicul său curant va stabili, împreună cu dvs., paşii de urmat, atât din punct de vedere al investigaţiilor, cât şi al schemei de tratament.
Băiatul poate fi internat atât în Focşani, cât şi la Iaşi. Condiţia pentru a fi internat este ca acesta să aibă trimitere de la medicul său de familie sau de la un alt medic specialist. Sunt convins că indiferent de clinica oftalmologică unde veţi decide să mergeţi cu fiul dvs., acesta va beneficia de toată priceperea cadrelor medicale, care vor depune toate eforturile pentru a stabili un diagnostic corect şi a institui, în funcţie de rezultatele investigaţiilor medicale, o schemă de tratament care să îl ajute“. (Sursa: Ziarul de Iasi)
Pentru menținerea sănătății ochilor dumneavoastră, este esențial să programați și să efectuați examene oftalmologice regulate. Aceste examene vă pot ajuta să depistați orice probleme oculare în stadii incipiente… Pe link puteți solicita o programare »